Повернутися до звичайного режиму

Майстер-клас для вихователів закладів дошкільної освіти з теми «Екологічне виховання дітей дошкільного віку»

Проблема формування екологічної компетентності дітей дошкільного віку на сучасному етапі є досить актуальною, адже як відомо, основи світогляду особистості закладаються у дошкільному дитинстві.

Тож 27 березня у дошкільному навчальному закладі (ясла-садку) комбінованого типу №8 «Золотий півник» відбувся майстер-клас вихователя Царенко Вікторії Миколаївни з теми «Екологічне виховання дітей дошкільного віку», який пройшов під девізом «Давайте разом Землю поважати, давайте разом Землю прикрашати». Вікторія Миколаївна поділилася досвідом своєї роботи щодо організації екологічного виховання дітей старшого дошкільного віку з вихователями закладів дошкільної освіти міста.

Колеги мали змогу відвідати ранкову зустріч з теми Диво-дивне, дивина де ж поділася весна?», під час якої діти вирішували проблемні ситуації, вчилися встановлювати взаємозв'язки між змінами в живій природі та підвищенням температури повітря, обумовленої сонячною активністю, дбати за розумне використання природних багатств. Для присутніх був проведений брейн-ринг «Зупинися. людино на мить і відчуй як планеті болить...» в ході якого вихователь мала змогу розкрити родзинки свого досвіду та акцентувати увагу на екологічних проблемах сьогодення.

На завершення вихователь продемонструвала цікаві досліди, які можна використовувати у роботі з дошкільниками та надала вихователям методичні рекомендації щодо організації та проведення пошуково-дослідницької діяльності.


Галерея "Майстер-клас для вихователів ЗДО"

Кiлькiсть переглядiв: 125

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.