Участь у Проєкті «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні»

#unicef_spilno
#UNICEF
#Асоціація працівників дошкільної освіти
#дошкілля

22 лютого 2023 року в Україні стартував Проєкт «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні», який реалізує Всеукраїнська громадська організація «Асоціація працівників дошкільної освіти» у рамках СПІЛЬНО – програми Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни. Програма СПІЛЬНО об’єднує зусилля ЮНІСЕФ з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором, бізнес-партнерами заради кожної дитини в Україні.

Мета проєкту - активне залучення дітей, зокрема старшого дошкільного віку, які не відвідують заклади дошкільної освіти з різних причин, до дошкільної освіти з метою забезпечення їм доступу до якісної дошкільної освіти в умовах війни, сприяння набуттю дітьми компетентностей, передбачених державним стандартом дошкільної освіти; навчання педагогів та підтримка батьків.

До практичної реалізації Проєкту одним із перших в Україні долучився і Білоцерківський заклад дошкільної освіти №8 «Золотий півник» Білоцерківської міської ради Київської області. З 18 квітня у закладі проводяться очні зустрічі, під час яких педагоги - Тетяна Бабич, Наталія Дмитренко, збагачують досвід дітей, сприяють розвитку їх компетентностей, базових якостей особистості з врахуванням їх індивідуальних особливостей через різні види діяльності за освітніми напрямами, визначеними у Базовому компоненті дошкільної освіти. Радість довгоочікуваної зустрічі, спілкування з друзями, нові знайомства, активна участь дітей у різних видах діяльності – все це свідчить про задоволення потреб дітей у процесі взаємодії. Налагодження партнерської взаємодії з родинами вихованців є одним з принципів системності, ефективності та активного залучення до Проєкту.

Реалізацію ініціативи «ДоШкіллЯ: старт у майбутнє Ідея – розвиток Дитини,шлях до Школи, повага до себе – Я» розпочато. Щасливі обличчя дітей, очікування нових зустрічей, небажання розлучатися - це те, що свідчить про правильні орієнтири. Щоденно і непомітно, маленькими справами працівники дошкілля роблять свій внесок у виховання майбутнього покоління нашої України.

Галерея "УЧАСТЬ У ПРОЄКТІ «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕРВНОСТІ НАВЧАННЯ ТА РОЗВИТКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ КРИЗИ В УКРАЇНІ»"

Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.